Bagværk/ Dessert/ Vegetar

Nem og hurtig kage: Den bedste bagte æblekage med kanel

lækker og nem æblekage med kanel

Æblekage-nostalgi

Den bedste bagte æblekage, som oveni købet er nem at bage? Look no further – her får du den allerbedste opskrift på bagt æblekage med kanel. Det er ren kagenostalgi for mig. Det var nemlig én af min fars absolutte yndlingskager, og den kage han altid vendte tilbage til, når han selv skulle bage en kage til jobbet, kortklubben eller familien.

Det er, som jeg lige husker det, den eneste kage min far kunne finde på at bage, og jeg havde næsten helt glemt den, indtil vi for nylig fik serveret en lignende kage hos nogle venner. Det bragte hyggelige minder om min far frem og opskriften skal derfor naturligvis foreviges herinde, så andre også kan få glæde af denne klassiker. Jeg vil næsten gå så langt, at kalde kagen for verdens bedste æblekage.

Opskriften på denne æblekage er nem at gå til, du har højst sandsynligt de fleste ingredienser i dit køkken allerede og så er kagen hurtig at få bagt.

Efterårsæbler

Kagen kan selvfølgelig bages året rundt, men den er bare ekstra god med blandingen af saftige danske efterårsæbler og kanel. For mig er det i hvert fald én smagskombination, jeg forbinder med efterår og hygge. Står du med en masse æbler fra haven, som du ikke helt ved, hvad du skal bruge til, så kommer her et par gode idéer:

Cruble med æble – Brug denne opskrift og udskift blot bær med æbler
Æblemarmelade med vanilje og rom
Køleskabsgrød med Chia, kanel og æble
Luksushavregrød med æble
Æblegalette med pekannødder, kanel og ahornsirup

Bagt æblekage med kanel

Den bedste bagte æblekage

Print opskrift
Antal: 12 Tidsforbrug: Ca. 60 min.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 300 gram sukker
  • 175 gram smør
  • 300 gram hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ spsk. vaniljesukker
  • 2 æbler
  • 1½ spsk. smør til formen
  • Pynt:
  • 3 æbler
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 3 spsk. rørsukker

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 180º.

2

Smelt smørret i microovnen i en egnet beholder.

3

Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.

4

Rør smeltet smør i æggemassen. Gem en smule (ca. 30 gram) til at smøre formen med og til at dryppe over pynten.

5

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Brug en dejskraber til at vende dejen jævn og glat.

6

Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske.

7

Smør en lille bradepande (ca 20x30 cm) og hæld dejen i.

8

PYNT:

9

Skær æblerne i tynde både, og fordel dem lagvist oven på dejen.

10

Bland kanel og rørsukker og drys det over kagen i et jævnt lag.

11

Dryp resten af det smeltede smør over.

12

Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter – tjek med en strikkepind, at den er gennembagt.

13

Servér gerne kagen, mens den endnu er lun sammen med flødeskum og creme fraiche.

Note

Kanelen ser lidt mørk ud. Det betyder dog ikke, den er brændt. Den bliver ganske enkelt bare mørkere, når den bages og smelter sammen med sukker og fedtstof.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -