Bagværk/ Dessert/ Morgenmad/ Vegetar

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins opskrift

Sådan en rigtig god kop kaffe fra Starbucks og så liiiige en blåbærmuffin til… Det skal man sørme ikke kimse af. Opskriften på disse blåbærmuffins er hentet fra USA og godt nok justeret en lille smule, men jeg synes faktisk, de kommer rigtig tæt på originalen. Det er en super lækker muffin, der er nem og hurtig at bage.

Muffins med sprød top

Ønsker du en knap så sød muffin, kan du sagtens reducere sukkermængden, men den angivne mængde nedenfor er skrevet med udgangspunkt i den originale amerikanske opskrift. I originalopskriften skal der dog ikke kardemomme i, men det synes jeg personligt giver et lækkert pift og komplimenterer blåbærsmagen. Den granulerede rørsukker giver en lækker sprød top, men det er vigtigt lige at lade muffinsdejen hvile i ca. 10 minutter i formen efter de har fået sukker på toppen, for at få den helt rigtige sprøde overflade.

Blåbærmuffins som morgenmad?

Da jeg boede i USA stiftede jeg første gang bekendtskab med blåbærmuffins. Derovre spiste de dem gerne til morgenmad. Jeg vil nok foretrække dem som et sødt indslag til en brunch og kunne heller ikke lige finde på at give mine egne børn dem som morgenmad. Men amerikanerne skal trods de temmelige søde morgenmadsvaner have tak for at have de bedste opskrifter på muffins og dette er ingen undtagelse. Det er virkelig en lækker kage enten til kaffen, til brunch, til en picnic, eller når ungerne skal have en kage med i skole, eller du selv skal bage kage til jobbet.

Flere opskrifter med blåbær

Du kan finde flere opskrifter med blåbær i bloggens arkiv. Der er nogle rigtig gamle opskrifter i blandt og det er ret sjovt at se, hvordan jeg formidlede opskrifterne i bloggens spæde start. Jeg kan særligt anbefale pandekager med blåbær, som er de bedste amerikanske pandekager der findes. Du kan finde opskriften i linket nedenfor.

Amerikanske blåbærpandekager
Yoghurt coatede blåbær med lakrids
Blåbær slushice

Blåbærmuffins Opskrift

Print opskrift
Antal: 12 stk. Tidsforbrug: 30 min.

Ingredienser

  • 115 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 2 æg
  • 175 ml. kærnemælk
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 315 gram hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk bagepulver
  • 220 gram frosne store blåbær
  • Granuleret rørsukker

Instruktioner

1

Smelt smøret i egnet beholder ved lav varme i microovnen. Lad det afkøle 5 minutter.

2

Pisk æg og sukker luftigt med vaniljen.

3

Pisk herefter smøret og kærnemælken i.

4

Sigt mel, salt, bagepulver, natron og kardemomme i dejen og pisk sammen,

5

Vend de frosne blåbær forsigtigt i dejen med en dejskraber.

6

Fordel i 12 muffins forme og drys med granuleret rørsukker.

7

Tænd ovnen på 220 grader og lad imens muffins'ne hvile i 10 minutter.

8

Bag i fem minutter midt i ovnen og skru herefter ned på 175 grader. Bag muffins'ne færdig i ca. 16-18 minutter. Brug en strikkepind eller lign. til at tjekke om de er færdigbagte. Dejen skal slippe, men pas på de ikke bliver overbagte, da de så bliver tørre.

Note

Du kan med fordel fordele formene så dem med mindst dej er i midten når de bages, da disse oftest tager længere tid om at bage færdig.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -