Tilbehør/ Vegansk

Blomme Chutney med masser af umami

Chutney er super lækkert som tilbehør og smagsgiver. Den har sin oprindelse i det indiske køkken og giver da også et skønt pift til indiske retter. Personligt synes jeg, blommechutney er den perfekte prik over i’et på ostebordet eller som tilbehør til en simpel salat. Scroll ned for printvenlig opskrift og fremgangsmåde.

BLOMMECHUTNEY

Print opskrift
Antal: 4 pers. Tidsforbrug: 30

Ingredienser

  • 100 gr rørsukker
  • 1 lille rødløg
  • 4 blommer
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk olivenolie
  • salt + peber

Instruktioner

1

Fjern stenene fra blommerne og skær blommerne i små tern.

2

Pil løg og skær det fint.

3

Smelt sukker i en tykbundet gryde uden at røre i det ved lav varme (vær tålmodig)

4

Når sukkeret er karamelliseret tilsættes løg og fennikelfrø. Steg løgene bløde og tilsæt eddike og blommer. Kog blommerne møre. Tilsæt olivenolie og smag til med salt og peber.

5

Hæld på et rent glas med låg og opbevar på køl.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -