Mit Livs Kogebog (arkiv)

BUTTERNUTSUPPE

Butternutsuppe med gulerødder & chili

Det er faktisk et stykke tid siden, vi fik denne butternutsuppe, men grundet alt det der er sket på det seneste, har jeg ikke fået lagt opskriften ind. Det er en meget cremet og let sødlig suppe, der gør det rigtig godt som en dejlig nem hverdagssuppe. Jeg bruger chili i suppen for at give den lidt bid, men det kan man jo evt. vælge at udelade, hvis man mere er til den rene smag fra græskaret.

BUTTERNUTSUPPE MED GULEROD & CHILI

2 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili (eller 1 tsk tørret chiliflager)
1 butternut squash
3-4 store gulerødder
1 liter grøntsagsbouillon
Olivenolie
salt
Frisk timian

Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og flæk chilien. Fjern kernerne og skær den i mindre stykker.

Skræl gulerødder og butternut. Flæk butternutgræskaret og skrab kernerne ud med en ske.

Skær gulerødder og butternut i mindre tern og steg dem sammen med chili, løg og hvidløg i en gryde i lidt olie.

Lad det småstege i 5-10 minutter og hæld bouillon over. Kog grøntsagerne helt møre og blend suppen glat med en stavblender. Pynt med lidt frisk timian eller anden frisk krydderurt. Servér med godt groft brød.

Butternutsuppe med gulerødder & chili

Butternutsuppe med gulerødder & chili

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -