Aftensmad/ Vegansk/ Vegetar

Congee med vintergrønt og sprøde svampe

Vegetar Congee - kinesisk risgrød

Må jeg præsentere: Congee – én af dine nye yndlingsretter i en fart.

Congee er en kinesisk / asiatisk risgrød, der egner sig yderst godt til at lave vegetarisk – eller vegansk. Den smager, for at sige det rent ud, pissegodt 🙂 Den kan helt sikkert spises året rundt, men jeg synes, den er helt fantastisk som varmende comfort food her i vintermånederne.

Efter hvad jeg kan læse mig til, er det en ret almindelig morgenmadsret i Kina, men jeg vil nok foretrække den til aftensmad. Retten er pivnem at lave, og så er den mættende, nærende og fuld af smag. Har du en rest tilovers så brug den til at lave congee-deller af, og spis dem på rugbrød eller med salat til dagen efter. Spis den lækre congee sammen med disse skønne naanbrød. Mums.

Vegetar Congee - kinesisk risgrød

Vegetar Congee - kinesisk risgrød
Inspireret af Grød

Congee med vintergrønt og sprøde svampe

Print opskrift
Antal: 4-6 pers. Tidsforbrug: 45 min.

Ingredienser

  • 1 bakke østerhatte
  • 1/2 blomkål
  • 2 porrer (gem lidt af det grønne til topping)
  • 3 cm. frisk ingefær
  • 4-5 store gulerødder
  • 300 gr. jasminris
  • 1 1/2 liter vand
  • Grøntsagsbouillion
  • Olivenolie
  • Sesamolie
  • Salt
  • Hvid peber
  • Peanuts
  • Frisk koriander
  • Soya

Instruktioner

1

Riv østershatte i strimler.

2

Steg dem på en meget varm pande i en blanding af olie og smør (udelad smør hvis du ønsker vegansk udgave).

3

Når de er ved at være sprøde, tilsættes lidt ekstra fedtstof og de drysses med flagesalt.

4

Stil de stegte, sprøde østershatte til side.

5

Fjern blade fra blomkål og skær små bukketter. Stilken skæres i små tern.

6

Rens porrer og skær i mindre stykker.

7

Skær gulerødder i mundret størrelse.

8

Skræl ingefær med en teske og snit den fint.

9

Vask jasminris (vigtigt!) og skyl herefter risene gennem en si.

10

Varm lidt olie op i en stor wok eller gryde.

11

Tilsæt porrer, ingefær og ris. Vend det hele sammen.

12

Tilsæt vand (start med 1 liter) og bouillion (jeg bruger en økologisk pulverbouillion).

13

Lad det koge sammen til vandet er aborberet. Rør rundt jævnligt.

14

Når vandet er absorberet tilsættes resten og når det næsten er kogt ind tilsættes gulerødder og blomkål.

15

Kog yderligere 4-5 minutter og smag til med salt og peber.

16

Servér i skåle og dryp med sesamolie, soya, peanuts og masser af koriander, sprøde østershatte og fintsnittet grønt fra toppen af porrerne. Spis rettes som den er eller evt. med naan.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -