Aftensmad/ Vegetar

Glutenfri vegetarlasagne

Jeg eeeelsker en god lasagne, men synes ind imellem godt, det kan blive en anelse tungt. I denne lasagne er pastaen udskiftet med søde kartofler og bechamelsaucen viger til fordel for hytteost. Det gør, at lasagnen er mindre tung, men den er stadig meget mættende. Det er rent win-win 🙂

Jeg har brugt svampe i lasagnen, men de kan sagtens udskiftes med andre grøntsager som squash, aubergine mv. Svampene gør lasagnen ret “fugtig” i det. Vil du gerne have en mere fast lasagne, kan du tilsætte flere søde kartofler, så de kan suge væden lidt til sig. Personligt kan jeg nu rigtig godt lide denne moiste version.

Glutenfri vegetarlasagne

SVAMPELASAGNE MED SØDE KARTOFLER & HYTTEOST

Print opskrift
Antal: 2 pers. Tidsforbrug: 45 min.

Ingredienser

  • 400 gr svampe (markchampignon + østershatte)
  • 2 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 søde kartofler
  • 2-3 gulerødder
  • 250 gr hytteost (natural eller pikant)
  • 1 lille pose revet cheddar
  • 3 1/2 dl (ca) mosede tomater
  • 1 1/2 tsk hvidløg og urter (krydderi fra Santa Maria)
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk oregano
  • salt, peber, olie

Instruktioner

1

Rens svampe og skær dem i skiver.

2

Skær løg og hvidløg i tern.

3

Rens gulerødder og skær i skiver.

4

Skræl de søde kartofler og snit dem fint på et mandolinjern, eller skær dem tyndt.

5

Opvarm lidt olie i en sauterpande og svits løg og hvidløg.

6

Tilsæt svampe og lad dem stege til væsken er fordampet noget.

7

Tilsæt gulerødder og de mosede tomater. Smag til med krydderier.

8

Tænd ovnen på 200 grader.

9

I et ovnfast fad lægges lagvist svampetomatsauce, hytteost, revet cheddar og de skivede søde kartofler. Slut af med hytteost og ost.

10

Bages ved 200 grader (varmluft) i 20-25 minutter til toppen bliver sprød og gylden.

11

Servér med en god grøn salat og evt. lidt lækre semidried tomater.

12

TIP: Jeg lavede også en version med kød til resten af familien. Her tilsatte jeg blot hakket oksekød til løgene og kom lidt af tomatsaucen i fra svampefyldet.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

2 kommentarer

  • Svar
    Kim Pedersen
    april 25, 2018 at 1:42 pm

    Har prøvet den fine opskrift(gode billeder på din blog forresten!),
    hvor de søde kartofler var skiftet ud med stegte(grillpande og lidt olie) auberginer.
    Det bliver lidt syditaliensk så, og det er jo ikke så galt.

    • Svar
      Linda
      april 30, 2018 at 1:11 pm

      Uhm ja auberginer kunne jeg godt forestille mig vil være godt også :). De gør det også godt som bund til minipizzaer!

    - Kommentér -