Denne 30 minutters grøntsagssuppe smager både genialt, er ultranem at lave, og så er den nærende og varmende på kolde efterårs- og vinterdage.
Så prøv suppen næste gang du:
– eller hvis du bare ikke rigtig føler, du har tiden eller energien til at lave aftensmad, men egentlig føler du trænger til noget sundt.
Så giv endelig suppen her en chance. Jeg synes, suppen bliver ekstra god når, der er godt med løg og porrer i, så det bruger jeg stort set altid, men ellers varierer jeg de øvrige grøntsager mellem peberfrugt, gulerødder, squash, persillerod osv. alt efter hvad årstiden har at byde på.
Hemmeligheden i suppen ligger egentlig i at der skal pikantost i. Det runder den så fint af og giver lidt ekstra fylde, men er man ikke til mælkeprodukter, kan det sagtens udelades og man kan evt. give suppen mere fylde ved i stedet at blende den.
Rens grøntsagerne og snit dem fint. Skær gulerødder i tern. Svits porrer, løg og hvidløg til de bliver blanke i lidt olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt peberfrugt i mindre tern og gulerødder 1-2 minutter uden det tager farve. Tilsæt boullion og lad det koge 5-10 minutter. Skru ned for varmen. Tilsæt pikantosten og lad den smelte langsomt. Når osten er smeltet er suppen færdig. Pynt med lidt frisk timian.
Cremet pikant grøntsagsuppe
Print opskrift
Ingredienser
Instruktioner
1 kommentar
Tina Jacobsen
januar 28, 2020 at 10:35 amhvis man nu har en mand der ikke kan undvære kød, sker der så noget ved at putte skinkestrimler i lige inden man serverere