Morgenmad/ Vegansk/ Vegetar

Luksus havregrød som på GRØD

Luksus havregrød

 

Luksusgrød

Op på bloghesten igen!

Så blev det igen til en længere blogpause. Jeg må bare erkende, at det er så som så med tid og overskud til at blogge, efter vi er flyttet til det nordjyske. Det, at “etablere” en hel familie med nye jobs, skole, hus, fritidsaktiviteter og så videre, er ikke noget, man “bare” lige gør.

Det har her, et år inde i “projektet”, trukket rigtig mange kræfter. Så jeg har en masse billeder og en masse blogindlæg oppe i hovedet, men har bare ikke haft tiden til, at få dem fyret afsted. Men det håber jeg på, at kunne lave om på nu. Og hvem ved, måske endda også komme lidt i gang med at poste på instagram igen 🙂

En god start på dagen der mætter længe – Gode gamle havregrød

Og hvorfor ikke starte i den lidt “lette” afdeling? I sommers var vi 4-5 dage i København. Hele familien var afsted, altså to teenagere, en syvårig og to voksne. Vi havde valgt at bo på familiehostel i centrum af København, men havde fravalgt hotelmorgenmaden. I stedet startede vi flere dage ud med at tage i Torvehallerne, hvor vi fik en god solid start på dagen med havregrød fra GRØD.

Sådan en lille uge i København for en familie på fem kan hurtigt løbe op, når man ikke har mulighed for, eller ønsker at lave mad selv. Så at starte dagen med en god bund, var godt for både gane, mave og pengepung. Vi fik nemlig stillet sulten til langt hen på eftermiddagen, hvor lidt lette snacks kunne klare jobbet frem til aftensmaden.

GRØD til folket

Jeg håber, at nogle at de skønne Københavner madkoncepter som f.eks. GRØD får øjnene op for, at der bestemt også er et marked til dem i Jylland. Hvor jeg ville jeg glæde mig over, hvis de på et tidspunkt forvilder sig til provinsen (hint hint Aalborg… Streetfood ville jo være et oplagt sted). Så vi også kan få glæde af det lækre koncept heroppe. Indtil da må vi “nøjes” med at lave lidt copycat derhjemme på lækker havregrød med spændende fyld. og det er jo heller ikke så ringe endda… hverken for gane, mave eller pengepung.

Lækre toppings

Hemmeligheden til GRØDs lækre morgengrød må siges at være de mange forskellige toppings. Selv er jeg vokset op med, at havregrød var noget man spiste med smør og sukker. Da mine egne børn var små blev grøden så piftet op med lidt kanel og revet æble. Men det er jo ingenting sammenlignet med de mange lækre slags toppings som man ellers kan pimpe sin havregrød med. Jeg nævner i flæng: karamel, saltkaramel, friske figner, alverdens granola, mørk chokolade, hvid chokolade og dulce de leche (lyder sødt I know, men prøv det. Det er såååå lækkert), friske hindbær, jordbær, frysetørrede bær, frugtkompot osv. osv.

Det er vist kun fantasien der sætter grænser og så må man jo afgøre med sig selv, hvor sund eller usund den skal være. Selve grødbasen er i hvert fald sund. Og holder dig mæt længe.

Luksushavregrød

Print opskrift
Antal: 2 Tidsforbrug: 5 min.

Ingredienser

  • Grød:
  • 2 dl. havregryn
  • 2 dl mælk (evt. plantemælk)
  • 2 dl. vand
  • Et nip salt
  • Toppings:
  • Mandler
  • Hakket mørk chokolade
  • Frysetørrede bær eller frisk frugt
  • God granola
  • Saltkaramel eller dulce de leche (udelades hvis grøden skal være vegansk - ellers gå efter en vegansk karamel)

Instruktioner

1

Bland havregryn, mælk, vand og salt i en tykbundet kasserolle.

2

Kog langsomt op.

3

Kog igennem et minuts tid.

4

Hæld over i en skål og slut af med topping.

Note

Opskriften på Dulce de Leche kan du finde her: http://greenumami.dk/dulce-de-leche/

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -