Mit Livs Kogebog (arkiv)

HINDBÆRMARMELADE med LAKRIDS & CITRON

Hindbærmarmelade med lakrids og citron - Mit livs kogebog

Vi har næsten altid jordbærmarmelade med lakrids på lager herhjemme. Ungerne elsker det, men de ligner jo nok deres mor lidt, for de elsker at eksperimentere med mad, så de har længe plaget, om vi ikke kunne prøve, at lave en lakridsmarmelade med hindbær. Det fik vi lavet i går og resultet er blevet en hård kamp på morgenbordet mellem hindbærmarmelade med lakrids og jordbærmarmelade med lakrids….

Efter min mening kan man jo stort set tilsætte lakrids til ALT, men det er bare som om, at både hindbær og jordbær er “meant to be” sammen med lakrids 😉

Jeg brugte frosne bær og det tog ikke meget mere end 20 minutter fra start til hindbærmarmeladen var skummet af og hældt på glas. Jeg har lige bagt hindbærsnitter i dag – med hindbær/lakridsmarmeladen naturligvis… de er lige kommet ud af ovnen, så jeg er spændt på resultatet. Hvis de bliver gode, skal jeg nok få lagt opskriften på bloggen.

HINDBÆRMARMELADE MED LAKRIDS & CITRON

1 kg. frosne hindbær
1 kg. syltesukker med pektin
1 økologisk citron (skal & saft)
2 vaniljestænger
4-5 spsk. lakridspulver (rålakrids… jeg brugte den fra Panduro)

Riv citronskallen og pres saften fra citronen.

Kom hindbær i en gryde med citronskal, saft, vaniljekorn og de tomme vaniljestrænger og lakridspulveret.
Bring i kog og lad det koge i ca. 5-10 minutter.

Tilsæt sukkeret og kog under omrøring i 2-5 minutter.

Skum af og hæld på rengjorte glas (skyl evt. i atamon). Luk låget med det samme og stil på køl.

Jeg brugte lige dele sukker og bær da det stod angivet på sukkeret. Det smager helt forrygende, men er måske lige en kende sødt… så lidt mindre sukker kan gøre det. Men prøv dig frem 🙂

Vær også obs på at der er stor forskel på lakridspulver (smag og styrke)… Og smagen af lakrids sætter sig først rigtigt når marmeladen er kølet af. Jeg synes 4-5 spsk. af den pulver jeg bruger fra Panduro er passende.

Hindbærmarmelade med lakrids og citron - Mit livs kogebog

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

4 kommentarer

 • Svar
  Susann Romy
  april 22, 2013 at 12:18 pm

  Super twist med lakridsen i syltetøjet!
  Og tak for at nævne hindbærsnitter… Nu kan jeg ikke tænke på andet 😉

 • Svar
  Camilla
  april 22, 2013 at 1:23 pm

  Spændende twist med lakrids… Det må jeg have afprøvet på et tidpunkt 🙂
  – Camilla

 • Svar
  Linda MitLivsKogebog
  april 22, 2013 at 7:07 pm

  Ja det må I prøve… hjemmelavet marmelade er jo bare godt – og med lakrids, er det efter min mening dobbelt så godt, men jeg så også bare bidt af lakrids 😉
  Får lige lagt hindbærsnitterne med lakrids ind en af dagene 🙂

  Mange hilsner
  Linda

 • Svar
  Anonym
  oktober 13, 2014 at 9:35 am

  Det er en fantastisk marmelade. Tak for denne opskrift 🙂

 • - Kommentér -