Aftensmad/ Vegetar

Hverdagsmad: Nemme quesadillas med bønner, spinat og hytteost

Nemme og sunde quesadillas med Spinat, bønner og hytteost

Vi har ofte gjort brug af måltidskasser fra forskellige leverandører, men har haft en lang pause fra Aarstiderne. Faktisk så har vi slet ikke brugt dem i den tid, vi har boet i Nordjylland, hvilket vil sige to år. Egentlig tror jeg bare, at vi kørte lidt træt i dem og udvalget de havde at byde på, inden vi satte vores abonnement på pause, og så kom vi bare aldrig rigtig i gang igen.

Jeg besluttede mig for nylig for, at de skulle have en ny chance. App’en havde jeg stadig på min telefon, og til min store glæde kunne jeg konstatere, at udvalget af kasser er blevet en del bredere og umiddelbart også bedre, siden jeg sidst havde været forbi. Jeg må dog indrømme, at jeg efter afprøvning af kassen, blev en anelse skuffet. Opskrifterne var lidt til den kedelige side og så var der bare heller ikke helt nok. Vi afprøvede vegetarkassen til fire personer, men det bliver altså nogle ret små portioner, hvis alle skal blive helt mætte.

Måltidskasse – hvilken leverandør skal man vælge?

Vi kommer helt sikkert til at benytte Aarstiderne igen, da jeg i bund og grund elsker deres koncept og tankegangen bagved, om at bruge årstidernes, økologiske og gerne lokale råvarer. Men konkurrencen på måltidskasser er også bare spidset til de senere år, og jeg tror mange, har det som jeg, nemlig, at dem der vinder, er dem, der formår at få gode råvarer, convenience, gode opskrifter, fornyelse, inspiration og pris til at gå op i en højere enhed. Og der hænger Aarstiderne altså en smule i forhold til leverandører som Coop Måltidskasser og Simple Feast.

Hvis du mangler inspiration til, hvilken måltidskasse du skal vælge, så kan et godt sted at kigge være på Måltidskasser Online, hvor du også får en ret fin oversigt over rabatter de forskellige leverandører tilbyder eller på Find Måltidskasse, som tilbyder samme service.

Hvad er din erfaring med forskellige måltidskasser? Smid gerne en kommentar med link til din yndlingsleverandør og skriv hvorfor de er det.

Nemme quesadillas

Én af de opskrifter jeg dog vil gemme fra sidste uges måltidskasse fra Aarstiderne, og helt sikkert kommer til at lave igen, er disse nemme quesadillas med borlottibønner, spinat og hytteost. Selvom de indeholder forbavsende lidt ingredienser og er enormt enkle, så både smager og mætter de virkelig godt og så er de nemme og hurtige at lave. Så den opskrift, synes jeg bestemt fortjener en deling.

Sunde quesadillas med bønner, spinat og hytteost

Quesadillas med bønner, spinat og hytteost

Print opskrift
Antal: 4 personer Tidsforbrug: 30 minutter

Ingredienser

  • 200 gram borlottibønner (iblødsat og kogte på forhånd - se instrukser på emballage)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 rød chili
  • 1 dl vand
  • 1 pose skyllet spinat
  • 250 gram hytteost
  • 16 små fuldkornstortillaer
  • olie
  • salt, peber
  • salat
  • melon
  • citronvinaigrette

Instruktioner

1

Skær hvidløg i tynde skiver, hak løg og chili fint

2

Varm en sauterpande godt op, tilsæt olie, og steg bønnerne et par minutter til de tager farve

3

Tilsæt lidt mere olie samt hvidløg, løg og chili. Steg videre 3-4 minutter til løgene er klare.

4

Tilsæt 1 dl vand og mos massen med en stavblender til en grov bønnemos. Smag til med salt og peber.

5

Lav quesadillaerne ved at varme en tør pande op, læg en tortilla på, kom bønnemos, lidt spinat og hytteost på og slut af med endnu en tortilla.

6

Tryk let sammen og vend efter et par minutter, når quesadillaen er gylden . Steg færdig på den anden side.

7

Fortsæt med resten af tortillaerne.

8

Servér quesadillaerne med en salat vendt med melon, lidt frisk koriander og citronvinaigrette eller en anden favoritdressing.

Note

Jeg køber citronvinaigretten færdig. Den er lavet af Hellmanns.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -