Dessert/ Morgenmad/ Vegansk

Køleskabsgrød med æble & kanel

Vegansk køleskabsgrød med kanel, æble og chia

Køleskabsgrød med æble og kanel er en gammel efterårsfavorit her i huset. Den er god både kold og varm, som morgenmad, mellemmåltid eller som en lækker og sund dessert. Ungerne elsker den og min datter går gerne i køkkenet selv og laver en god stor portion, så der er til hele familien næste morgen.  Jeg bruger soyamælk, eller mandelmælk, hvis vi har det i huset, men man kan bruge lige den mælketype man har lyst til (plante/ nøddebaseret eller ej).

Køleskabsgrød med æble, kanel og chia

Print opskrift
Antal: 4 pers. Tidsforbrug: 15 min.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl soyamælk
  • 2 æbler
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Et nip salt
  • Et nip muskatnød
  • 2 spsk ahornsirup

Instruktioner

1

Vask æblerne og skær dem i små tern.

2

Rør alle ingredienser sammen i en skål. Pas på med muskatnødden. Den kan godt blive for dominerende, hvis der kommer for meget i, men et lille nip giver en dejlig smag.

3

Dæk med et låg og stil den på køl (gerne natten over, men mindre kan også gøre det).

4

Spis den som den er, eller varm den evt. op i microovnen. Top med friske æblestykker og gerne lidt nødder eller mandler, hvis du har.

Note

Synes du, konsistensen på grøden bliver lidt for tyk efter at have stået natten over, så bland evt. lidt ekstra soyamælk i ved servering eller før opvarmning.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -