Bagværk/ Tilbehør/ Vegansk/ Vegetar

Naan, fladbrød… kært brød har mange navne….

Naan - Fladbroed

Aldrig mere købe-naan vil jeg tro, du tænker, når du først har bagt dit eget naanbrød, og har opdaget, hvor lækkert det er med friskbagt naan og hvor ufatteligt nemt det er at lave. Det kan laves super enkelt bare med vand, mel og gær, eller med yoghurt eller skyr, som jeg har gjort her, da det lige var det, der var i køleskabet. Du kan erstatte skyren med en vegansk yoghurt natural for en vegansk udgave.


Jeg har ladet mig fortælle, at naan faktisk bare betyder “brød” på persisk, så når vi siger naanbrød, siger vi vel egentlig “brød-brød”… lidt sjovt og sødt egentlig. Nå men de fleste siger vel også bare naan, som er en slags fladbrød, der er sprødt udenpå og har en lidt sej konsistens indeni. I mellemøsten og Indien bages naan ofte i en specielovn, men i mangel på bedre kan en god varm stegepande bruges uden problemer 🙂

Naan - Fladbroed

Naan - Fladbrød

Print opskrift
Antal: 4 stk. Tidsforbrug: 45 min.

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 dl skyr
  • 1 spsk rapsolie
  • 3/4 dl vand
  • sort sesam

Instruktioner

1

Rør mel, salt og bagepulver sammen

2

Tilsæt skyr, olie og vand

3

Ælt sammen til en lind dej, der dog godt må være lidt fugtig

4

Del dejen i fire dele og form fire kugler

5

Lad kuglerne hæve tildækket i 20-30 minutter

6

Drys sort sesam ud på et meldrysset bord og rul kuglerne ud enkeltvis til flade brød med en kagerulle

7

Varm en pande op (den skal være rygende varm)

8

Pensl den udrullede dej med vand og læg den på panden med den penslede side nedad

9

Pensl brødet med lidt vand på sesamsiden og brug en spatel til at vende brødet (de skal have ca. 45-60 sekunder på hver side)

10

Servér brødende som de er, eller smurt med smør.

Note

I stedet for sesam kan du også rulle dem i lidt hvidløgspulver og koriander eller evt. lidt chili. Gør brødet vegansk ved at udskifte skyren med en vegansk yoghurt natural

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

1 kommentar

  • Svar
    Congee med vintergrønt og sprøde svampe – Green Umami – Vegetarmad med masser af smag
    januar 9, 2018 at 1:18 pm

    […] af og spis dem på rugbrød eller med salat til dagen efter. Spis den lækre congee sammen med disse skønne naanbrød. […]

  • - Kommentér -