Om

Først og fremmest: Tak fordi du læser med! Mit navn er Linda Hyldal og Green Umami er en grøn madblog med kærlighed til veggiemad, der har masser af smag ♡.

Jeg har været vegetar i over 20 år og har i den tid lært, hvad der skal til for at lave god veggie-mad, der både mætter, smager og er nemt at lave. Og jeg lærer fortsat.

Jeg er hverken kok, diætist, ernæringsterapeut eller en anden form for fagekspert, og det mad jeg laver, er på et plan, hvor alle kan være med. Fokus er på det velsmagende mad uden kød.

Da jeg i sin tid valgte at leve som vegetar, var det meget begrænset, hvad der var af vegetarisk udbud. Det kneb også med kogebøger inden for området, og blogs… ja, jeg fik vist røbet, at det er over 20 år siden ikke? ;-). Så det har været learning by doing, og så har jeg været så heldig at bo i både USA og Dubai samt rejst en del i verden, hvor jeg har fået stor inspiration til grøn madlavning, der har masser af smag.

Green Umami

Masser af smag er også DNA’et i bloggen her. Jeg forsøger at få både surt, sødt, salt og bittert ind i madlavningen og så er der den femte smagskomponent, nemlig umami, som betyder “velsmag” på japansk. Umami er nok mest kendt, som den dybe smag kød byder på, men den findes i høj grad også i det grønne køkken. Så deraf navnet Green Umami.

Bloggen har været længe undervejs. Fra 2012 – 2015 drev jeg bloggen ”mit livs kogebog”, men grundet familiemæssige omstændigheder, var jeg i en periode nødt til benhårdt at prioritere aktiviteterne i mit liv, og derfor valgte jeg at holde en pause fra alt, hvad der havde med blog og dens aktiviteter på sociale medier at gøre.

Nu er jeg igen et sted i mit liv, hvor der er plads til at udleve min passion for at kreere, fotografere og blogge om god vegetarmad med masser af smag. Og jeg er rigtig glad for, at du har fundet vej til greenumami.dk og læser med. Tak for det.

En grøn madblog fordi:

Jeg er den eneste vegetar i min familie, der udover mig består af min mand og vores tre børn. Jeg har som sådan ikke noget at udsætte på at min familie og andre vælger at spise kød. I vores familie er der dog nok lidt flere kødfrie dage end hos så mange andre, og kød er som udgangspunkt altid tilbehør og ikke hovedingrediens i det mad vi får.

Opskrifterne på bloggen er nemme at gå til for dig:

– der søger inspiration til velsmagende grønne retter
– der gerne selv vil spise vegetarisk, men hvor resten af familien ikke deler den lyst
– der er flexitar og ønsker idéer til, hvordan du kan spise lidt grønnere uden at gå på kompromis med smag og mæthedsfornemmelse
– der ønsker inspiration til veganske opskrifter (mange af opskrifterne er veganske, eller kan med lethed gøres veganske ved at udskifte få ingredienser til veganske alternativer).

Livstil med omtanke og personlige valg

Da jeg blev vegetar, var det af meget personlige årsager. Det er først i de senere år, jeg for alvor er blevet bevidst om den positive effekt, det har på miljø og klima at leve vegetarisk.

Jeg går ind for dyrevelfærd og økologi, men mener også, at det er 100% op til den enkelte at vælge, hvordan de vil leve og hvilken mad de spiser.

Jeg håber dog, at jeg med Green Umami kan hjælpe med, at gøre nogle fordomme til skamme, oplyse om de fordele der kan være ved at leve grønnere, og at jeg kan bidrage til, at andre kan se, at det hverken behøver at være svært eller kedeligt at leve vegetarisk. På bloggen vil du derfor primært finde opskrifter, men i ny og næ også indlæg med oplevelser og holdninger.

Kontakt

Jeg skyder og redigerer selv alle billeder. Grundet ophavsret vil jeg bede dig kontakte mig, hvis du skulle få lyst til at bruge mine billeder. Du må meget gerne dele opskrifterne, hvis du linker til bloggen.

Jeg bliver rigtig glad for at få feedback på bloggens indhold, så send mig gerne en kommentar, hvis du prøver opskrifterne af eller fortæl mig, hvordan du fandt bloggen og hvorfor du bruger den.

Har du spørgsmål omkring opskrifter, indlæg, samarbejde, gæsteindlæg og lign. så kontakt mig på linda@greenumami.dk.

Du kan også følge mig her:

instagram
facebook
bloglovin
Linkedin

Brug gerne #greenumami, hvis du prøver opskrifterne af, så jeg kan se din udgave 🙂

…Og nåede du helt til bunds og fik læst hele denne lange om-tekst, så tusind tak for lån af dine øjne. Og rigtig god fornøjelse med opskrifterne på bloggen!

Mange hilsner
Linda