Bagværk/ Jul & Nytår/ Vegetar

Pebernødder a la lagkagehuset

Ingen jul uden pebernødder. Og dem fra Lagkagehuset er bare de bedste og klart favoritten herhjemme. Opskriften har været flittigt brugt siden den blev delt på morgen-tv for efterhånden mange år tilbage.

Portionen her giver ca. 500 stk., så hvis du er typen, der er i god tid med julebageriet, så passer det nok meget godt med denne portion. Hvis du til gengæld står med sidste-øjebliks-nu-skal-der-julehygges-aka-bages den 23. december, så er 500 stk. måske liiiige i overkanten, medmindre du er til pebernødder i januar, og en halv portion vil derfor være rigelig.

Pebernødderne kan uden problemer gøres veganske ved at udskifte smør med ek.s “Fri plantemargerine” (fra Coop) og plantemælk.

De bedste pebernødder a la lagkagehuset

 

Print opskrift
Antal: 500 stk. Tidsforbrug: 1 time

Ingredienser

  • Pebernødder a la Lagkagehuset:
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. hvid peber
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 dl mælk (eller fløde)
  • 500 g mel

Instruktioner

1

Pisk smør og sukker godt sammen til sukkeret er pisket godt ud. Pisk herefter mælken i.

2

Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det i dejen.

3

Ælt det hele sammen med hænderne.

4

Tril dejen ud i pølser ca. på tykkelse med en lillefinger.

5

Skær dem i ca. 1 cm. store stykker.

6

Få ungerne til at trille, trille, trille :). Har du ikke selv børn så lån nogle. De eeeeelsker det og kan være med, fra de er ganske små.

7

Sæt pebernødderne på bageplader med lidt luft imellem, da de flyder lidt ud.

8

Bag pebernødderne ved alm. varme i ca. 8-10 minutter ved 200 grader.

9

Hold øje med pebernødderne da ovne er forskellige. De skal være ret lyse i farven. De er færdige når bunden er lys gylden.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -