Mit Livs Kogebog (arkiv)

SUND FULDKORNSPIZZA MED KARAMELLISEREDE LØG

Sund fuldkornspizza med karamelliserede løg - mit livs kogebog

Jeg har fået en ny yndlingspizzatopping: Løg. Mange løg… og det er altså løg med løg på, som i lækre karamelliserede hvidløg, skalotteløg, zittaurløg og forårsløg. Sammen med stegt aubergine udgør de den lækreste topping man kan forestille sig på en vegetarpizza. Der skal ikke bruges sauce på pizzaen, så det er i høj grad balancen mellem løgenes og aubergines fantastiske smag, der får lov til at træde igennem. Jeg er vild med pizzaens enkelthed, der alligevel har så meget smag i sig.


SUND FULDKORNSPIZZA MED KARAMELLISEREDE LØG

DEJ:

20 g gær
4 dl lunkent vand
300 g hvedemel, tipo OO
300 g fuldkornshvedemel
3 spsk. olivenolie
1 tsk. havssalt

FYLD:
3-4 fed hvidløg
3-4 skalotteløg
3 store løg
1 aubergine
1 bundt forårsløg
50 gr parmasan
Salt, peber, olivenolie

Rucola

DEJ:
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt mel, olivenolie og salt. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve tildækket under et fugtigt klæde på et lunt sted i ca. 1½ – 2 timer.

Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse, læg den i en bradepande og lad den efterhæve med et fugtigt klæde over sig i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader.
FYLD:
Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver.
Rens forårsløg.
Syl og skær aubergine i skiver.
Riv parmesanen fint.
Varm lidt olivenolie op i en dyb pande sauteres løgene til de bliver bløde og let gyldne. Krydr godt med salt og peber. Tag dem af varmen.
Steg aubergine i olivenolie. Krydr med salt og peber. Tag dem fra når de er gyldenbrune på begge sidder.
Vend kort de hele forårsløg på panden.
Pensl pizzadejen med lidt olivenolie (evt. overskydende fra løg/ aubergine) og fyld med stegte løg, aubergine og forårsløg på pizzaen.
Drys til sidst med revet parmesan og bag nederst i ovnen ved 250 grader i en forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter til kanterne er gyldne.
Serveres med rucola eller anden grøn salat.

Sund fuldkornspizza med karamelliserede løg - mit livs kogebog

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

2 kommentarer

  • Svar
    Jennifer Jolak
    august 28, 2014 at 9:17 pm

    Jeg er helt vild med denne opskrift! Også god med mozzarella og champignon 🙂

  • Svar
    Linda
    august 29, 2014 at 7:56 am

    Dejligt at høre. Det er også en af mine yndlingspizzaer og mozzarella og champignon er bestemt også altid godt på pizza 🙂

  • - Kommentér -