Mit Livs Kogebog (arkiv)

VALNØDDEBRØD

VALNØDDEBRØD - MT LIVS KOGEBOG
Min opskrift på valnøddebrød har efterhånden har fulgt mig i så mange år, at papiret er helt krøllet, plettet og skøbeligt. Så det er vist en meget god idé, at få den lagt herind i digital form, så jeg hurtigt og altid kan finde den igen og igen, da det også er en meget populær opskrift herhjemme : )
Brødet får den lækreste sprøde skorpe og en skøn smag fra valnødderne. Det kan anbefales at bage 2 brød, da det hurtigt får ben at gå på ; )
VALNØDDEBRØD (1 stk.)

75 gram valnøddekerner
25 gram gær
2 1/2 dl. lunkent vand
1 spsk. sukker
50 gram smeltet smør
100 gram fuldkorns-hvedemel
1 tsk. salt
250 gram hvedemel
Skold valnødderne med kogende vand, dryp af og dup tørre. Hak nødderne groft.
Udrør gæren i 1 spsk. koldt vand.
Kog vand, sukker og smør op til smørret er smeltet. Afkøl til lunkent.
Rør gær, fuldkornsmel og salt i.
Rør 4/5 dele af hvedemelet i.
Vend nødderne i 1 spsk. mel og ælt dem i dejen.
Dejen æltes til den lige akkurat slipper fingrene (tilsæt evt. resten af melet) og formes til en kugle.
Stil dejen tildækket til hævning i ca. 1 time. Slå herefter dejen ned og form til et aflangt brød. Efterhæves på bageplade i 1/2 time. Skær en rille på langs (ca. 1 cm. dyb) i brødet. Drys med lidt mel.
Bages i 210 grader forvarmet ovn i ca. 30 minutter på midterste rille. Sæt en ovnfast skål med vand i bunden af ovnen og  sprinkl af og til brødet med vand (giver blank overflade)
Køl af på rist og server nybagt eller brug det evt. til en lækker sandwich.
VALNØDDEBRØD - MT LIVS KOGEBOG

VALNØDDEBRØD ALT FOR DAMERNE- MT LIVS KOGEBOG

VALNØDDEBRØD - MT LIVS KOGEBOG

VALNØDDEBRØD - MT LIVS KOGEBOG

VALNØDDEBRØD - MT LIVS KOGEBOG

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

10 kommentarer

  • Svar
    A + K = ♥
    september 17, 2012 at 9:17 am

    Uhm, jeg elsker valnøddebrød – lige med en skive ost en kop friskmalet kaffe! Det ser lækkert ud 😀

    – Anne

  • Svar
    Linda MitLivsKogebog
    september 17, 2012 at 7:43 pm

    Ja det er bare et hit : )

  • Svar
    Anonym
    januar 30, 2013 at 9:52 pm

    Rigtig god opskrift 🙂 , hurtigt spist 😉

  • Svar
    Linda MitLivsKogebog
    januar 31, 2013 at 10:01 pm

    Dejligt andre får glæde af den : ) Og ja… man kan roligt fordoble portionen og bage to brød, for det får som regel hurtigt ben at gå på : )

  • Svar
    Anonym
    februar 4, 2013 at 11:28 am

    hvorfor kan jeg ikke få opskriften ud på print, der er kun billeder på?

  • Svar
    Linda MitLivsKogebog
    februar 4, 2013 at 11:52 am

    Hej

    Hvis du klikker på det lille grå "Print" ikon under opskriften, skulle du gerne få en printvenlig version? Alternativt prøv at klikke på pdf, når du har klikket på "print-ikonet" og den skulle du gerne kunne gemme/åbne/printe… Jeg har lige lavet en test og har ikke problemer… så håber det lykkes for dig.

    Mange hilsner
    Linda

  • Svar
    Anonym
    oktober 20, 2013 at 11:47 am

    Har lige bagt det lækre brød. Men bunden er helt blød? Havde sat vand under som skrevet.

  • Svar
    Linda
    oktober 20, 2013 at 4:42 pm

    Det har jeg aldrig oplevet, så det ved jeg ikke, men der kan jo være stor forskel fra ovn til ovn. Måske skal du skrue lidt op for temperaturen eller prøve med varmluft?

  • Svar
    Anonym
    oktober 21, 2013 at 7:02 pm

    Ja, mit brød blev nu også blødt i bunden men det smagte rigtig godt alligevel.

  • Svar
    Linda
    oktober 22, 2013 at 8:36 am

    Dejligt at smagen blev god, men det skal nu egentlig ikke have en blød bund. Prøv evt. at varme bagepladen op sammen med ovnen (varm evt. op til 250 grader og skru så ned på de 210 når brødet skal ind) næste gang, så den er max varm når dejen lægges på og så direkte ind i ovnen. Det gør jeg altid, når jeg bager pizza og andre brød, jeg gerne vil have en ekstra sprød bund på, i stedet for at bruge en bagesten! Så håber jeg det giver sprød bund hos jer også 🙂

  • - Kommentér -