Aftensmad/ Vegansk

Kålwraps med glasnudler, masser af sprøde grøntsager og hoisin

Kålwraps - Green Umami - Vegansk

Kålwraps og mad til flere dage

Kender du det? Man sidder der søndag eftermiddag og ved jo godt, at man gør sig selv en KÆMPE tjeneste ved at få lavet en madplan for næste uge.

Ikke nok med at det er godt for pengepungen at få lavet madplaner. Det letter også en del på trælse panikløsninger som købepizzaer og kedelige pastaretter.

Nå, men næste gang du sidder der og leder efter forslag til aftensmad, så tag lige denne überlækre veganske ret med. Den er nemlig ret så genial som aftensmad. Kålswrapsene smager såååå godt og retten mætter godt.

Kålwraps er et alternativ til friske forårsruller. Dog er kålwraps nok en kende sundere og mere fiberrige end de ellers lækre rispapirsruller som bruges til friske forårsruller. Det er altså asiatisk med et twist, som stort set er guilt free. Kalorielette, rige på fibre, glutenfri og veganske.

Der går lidt tid med at snitte grøntsagerne, men opskriften giver rigeligt til at de rå grøntsager, der er tilovers, kan gemmes til en god wok-ret dagen efter.

Dermed kan dag nummer to også lige vinges af på madplanen og der er ingen madspild. Det er da win-win.

Vegansk Stir Fry af resterne

Portionen her gav mad til vores familie på fem i to dage. Altså første dag med wraps og dagen efter blev grøntsagerne svitset af i en varm wok i sesamolie og sammen med de nudler der også var tilovers.

Jeg snittede og tilsatte to nye (almindelige) løg, da der ikke var mere fra dagen før.  Derudover brugte jeg en veggie stir fry (købt hos min asiatiske købmand) og serverede med sesamfrø, frisk koriander og hakkede peanuts.

Super nemt og en ret der er klar på 10 minutter, når man har alle grøntsagerne klargjort fra dagen før.

TIP: Jeg er helt pjattet med peanuts med jalapenõ. De har dem bl.a. i Meny under deres eget mærke “Mandehørm”. De har reddet mange halvkedelige salater og dressinger hjemme hos os og tilfører både lidt af det salte og en del umami-smag. Jeg ved ikke, om man kan få en pendant andre steder, men ellers kan almindelige salte peanuts selvfølgelig sagtens gøre jobbet.

Kålwraps - Green Umami

Kålwraps med sprøde grøntsager og hoisin

Print opskrift
Antal: 4-5 Tidsforbrug: Ca. 40 min.

Ingredienser

 • 1 spidskål
 • 1 broccoli
 • 2 avokadoer
 • 3-4 store gulerødder
 • 1 stor gul peberfrugt
 • 1 hvidt salatløg
 • 1 pk. glasnudler (250 gram)
 • peanuts (gerne med jalapenos)
 • sorte sesamfrø
 • 1 citron
 • sesamolie
 • hoisinsauce

Instruktioner

1

Pil de yderste 6-8 hele blade af spidskålen Skær den stiveste del "stok" fra.

2

Sæt en stor gryde saltet vand over. Når vandet koger blancheres spidkålsbladene i 5-10 sekunder. Skyl i koldt vand, afdryp i en si eller et dørslag og afkøl.

3

Del broccolien i små buketter. Blanchér også broccolien ganske kort, afdryp i en si eller et dørslag og afkøl.

4

Snit resten af spidskålen fint.

5

Rengør resten af grøntsagerne.

6

Snit gulerødder og peberfrugt i fine strimler, skær løg i ringe og kom det på et fad sammen med fintsnittet spidskål, dampet broccoli og avokado skåret i skiver.

7

Kom nudlerne i rigeligt kogende letsaltet vand. Sluk for blusset og lad dem trække i ca. 2-3 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Afdryp godt og vend dem med lidt sesamolie.

8

DRESSING: Hak en håndfuld peanuts fint. Kom hoisinsauce i en skål og smag til med citronsaft, sesamolie, sorte sesamfrø og peanuts.

9

ANRETNING: Lav wrapsene ved at fylde de afkølede spidskålsblade med grøntsager og nudler. Dryp med dressing og drys med koriander.

Nyhedsbrev

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

- Kommentér -